Hjälpredor sökes!

Från att en idé föds om att göra en sf-kongress, till att man står där framme och inviger kongressen, har kommittémedlemmarna sitt arbete utlagt för sig. Vi spenderar otaliga timmar på lokalletande, planering av program, marknadsföring och övrig administration.

Ingen får betalt för det arbete som läggs ner, vi gör detta för att vi tycker det är kul. Vår belöning för det hårda arbetet är att få samla alla medlemmarna tillsammans i ett par dagar vikta åt det vi älskar mest; att få diskutera fantastik.

Kongressen finansieras med medlemsavgifter och eventuella bidrag från fonder och studieförbund samt eventuell sponsring från företag. Pengarna går till lokal, hemsida, administration med bankkonto, programbok, marknadsföring. Alla som vill delta i kongressen betalar medlemsavgift, även kommittémedlemmar, författare, föreläsare och paneldeltagare.

Förutom finansiell hjälp så finns det mycket som medlemmarna kan göra för att få kongressen att fungera. Man kan delta i programmet, eller hjälpa till bakom kulisserna, som gopher. En gopher är en hjälpreda som fixar med stort och smått under kongressens gång. Dessa hjälper kommittémedlemmarna att få allt att flyta smidigt. Förutom att man gör en god sak för kongressen är det ett roligt och bra sätt att lära känna andra fans.

Är du intresserad av att hjälpa till eller vill veta mer om vad det innebär? Släng iväg ett mail till malmofandom[at]gmail.com.

 

LunCon 2016 arrangeras i samarbete medhttp://folkuniversitetet.se/SysSiteAssets/bildbanken/ikoner-och-illustrationer/fu-loggor/fulogokv-lund.png/