Malmöfandoms sommar 2015

2015-08-09 16.52.26

Malmöfandom har haft en hektisk kongress-sommar 2015, med härliga events som den danska kongressen Fantasticon med hedersgästerna Pat Cadigan och Ian Watson, den finsk-svenska kongressen Archipelacon med hedersgästerna George R R Martin, Karin Tidbeck, Johanna Sinisalo, Parris McBride och Gary K Wolfe, samt att vi också var på årets Swecon, ConFuse, där hedersgästerna var Kristina Hård, Madeline Ashby och Ben Aaronovitch. Jag har skrivit kongressrapporter om dem här, här och här. Håll också utkik efter fler kongressrapporter, länkarna kanske dyker upp här eller i vår Facebookgrupp.

Denna sommar har varit fylld av otroligt roliga fandom-upplevelser och det har inneburit ett stor uppsving för oss i Malmöfandom. Nu i höst gör vi vår första egna kongress, Malcon 3. Eventet sker den 17 oktober på Poeten på Hörnet. Detta blir ett litet event med ett medlemstak på 35 personer, och vi är redan fullbokade. Vi kommer ha gäster så som Karin Tidbeck, Jenny Milewski, Pål Eggert, Emil Hjörvar Petersen och Kalle Åström. Vi hoppas på att detta ska bli den första kongressen av många, speciellt eftersom det nästa år är 60 år sedan den första svenska kongressen skedde i Lund. Hur vill ni att vi ska fira detta fina jubileum? Speak up! :)

Sen vill jag också slå ett slag för Malmöfandoms robot-ål. Frida Rosengren, har designat den som ett förslag till maskot, och vi älskar den redan. Vad tycker du robot-ålen ska heta? (Själv föreslår jag Ålga the Ålmighty.)

Den går att beställa robot-ål-t-shirt om man är intresserad. Priset är spreadshirts minimum och är högt (132-155 + frakt) på grund av print-on-demand. Flextryck. 15% rabatt med koden FAVSHIRT t.o.m. 1/9. Finns att beställa här: http://alienfriends.spreadshirt.se

Sist men inte minst vill jag också peka er mot vårt kalendarium, missa inte nästa pubhäng den 9 september (Malmö) och Lunda-filialens första pubhäng, den 15 september!

/Fia

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *